Ihmisoikeusliiton perinteinen kevätseminaari pureutuu köyhyyteen, perusturvaan ja riittävään toimeentuloon ihmisoikeusnäkökulmasta. Suomi on saanut jo vuosia moitteita perusturvan liian alhaisesta tasosta. Miten ihmisoikeudet turvataan tulevassa sosiaaliturvauudistuksessa? Tervetuloa seuraamaan mielenkiintoista ja tärkeää keskustelua!

Aika: to 28.3.2019 klo 12.30-17.00 (rekisteröityminen alkaa klo 12)
Paikka: Kansallismuseon auditorio, Mannerheimintie 34, Helsinki

Suomen valtiolla on ihmisoikeussopimusten ja perustuslain määrittämä velvollisuus turvata ihmisille riittävä toimeentulo. Suomi on saanut kansainvälisiltä ihmisoikeuselimiltä jo usean vuoden ajan moitteita perusturvan liian alhaisesta tasosta. Miten tuleva sosiaaliturvauudistus huomioi taloudelliset ja sosiaaliset oikeudet?

Aiheesta keskustelevat:

• Anna-Maria Isola, tutkimuspäällikkö, THL
  • Antti Teittinen, tutkimuspäällikkö, Kehitysvammaliitto
  • Essi Eerola, tutkimusjohtaja, VATT
  • Juhana Vartiainen, kansanedustaja (kok.)
  • Jussi Ahokas, pääekonomisti, SOSTE
  • Liisa Siika-aho, johtaja, sosiaali- ja terveysministeriö
  • Maija Jäppinen, yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto
  • Maria Ohisalo, varapuheenjohtaja (vihr.)
  • Paavo Arhinmäki, kansanedustaja (vas.)
  • Pauli Rautiainen, julkisoikeuden apulaisprofessori, Tampereen yliopisto
  • Terhi Peltokorpi, sivistys- ja sosiaalipolitiikan asiantuntija (kesk.)
  • Tuomas Ojanen, valtiosääntöoikeuden professori, Helsingin yliopisto
  • Tuula Haatainen, kansanedustaja, 2. varapuhemies (sd.)

Tutustu tarkempaan seminaariohjelmaan: Seminaariohjelma: Riittävä toimeentulo – kyse on ihmisoikeudesta! (linkki)

Seminaari on avoin kaikille ja tilaan on esteetön pääsy. Keskustelu tulkataan viittomakielelle. Tilaisuudessa on myös kirjoitustulkkaus. Kahvi- ja teetarjoilu. Välittömästi seminaarin jälkeen alkaa Ihmisoikeusliiton vuosikokous, johon kaikki Ihmisoikeusliiton jäsenet ovat tervetulleita.

Seminaariin ilmoittautuneet voivat vierailla Kansallismuseon näyttelyissä ilmaiseksi klo 11-18 välisenä aikana.

Ilmoittaudu seminaariin perjantaihin 22.3.2019 mennessä alla olevalla lomakkeella.