Ihmisoikeusliitto antoi lausunnon ja oli kuultavana eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa 18.10.2018 koskien yhdenvertaisuusvaltuutetun vuosikertomusta.

Vuonna 2015 voimaan tullut uusi yhdenvertaisuuslaki vahvisti monessa suhteessa velvoitteita yhdenvertaisuuden edistämiseen, mutta kolmen vuoden aikana laista on identifioitu myös puutteita. Ihmisoikeusliitto kannattaa yhdenvertaisuusvaltuutetun vuosikertomuksen suositusta yhdenvertaisuuslain osittaisuudistuksen käynnistämisestä. Vuosikertomuksessa listatut toimenpiteet parantaisivat syrjinnän kohteiden oikeusturvaa ja parantaisivat mahdollisuuksia saattaa syrjintään syyllistyneet vastuuseen teoistaan.

Lue lausunto kokonaisuudessaan: Ihmisoikeusliiton lausunto yhdenvertaisuusvaltuutetun kertomuksesta työelämä- ja tasa-arvovaliokunnalle 18.10.2018