Hyppää sisältöön

Professori Helena Rannalle Lysistrata-rauhanpalkinto

Ihmisoikeusliiton pitkäaikainen tukija professori Helena Ranta on palkittu kautta aikojen ensimmäisellä Lysistrata-rauhanvälityspalkinnolla. Rauhanpalkinto jaetaan Karthagossa Tunisiassa tiistaina 12. joulukuuta.

Kansainvälinen palkinto on kunnianosoitus konfliktien ratkaisua ja rauhanvälitystä niin Välimeren maissa kuin muuallakin maailmassa edistäville henkilöille ja tahoille. Rannan palkitsemiseen vaikutti erityisesti hänen asiantuntijatyönsä Balkanin sotarikosten selvittämisessä, mutta myös useiden Aasian ja Afrikan mantereen kansanmurhien selvittämisessä.

Muut Lysistrata-palkinnon saajat ovat algerialainen sheikki Khaled Bentounes, joka on AISA Internationale Alawiya -järjestön puheenjohtaja ja italialainen Andrea Riccard, Comunità di Sant’Egidio’n perustaja ja entinen ministeri.

Vuoden 2017 alussa perustetun palkinnon perustajajäseniksi on kutsuttu edustajia kolmesta Välimeren pohjoisrannan ja kolmesta etelärannan instituutiosta. Mukana on myös Rauhan- ja konfliktintutkimuskeskus TAPRI Tampereen yliopistosta.

Helena Ranta on Ihmisoikeusliiton jäsen ja toimi lähes parikymmentä vuotta Ihmisoikeusliiton johtokunnassa.

 

**********************

Liity sinäkin Ihmisoikeusliittoon!

Suomessa tarvitaan nyt ihmisoikeuksien puolustajia. Liity Ihmisoikeusliiton jäseneksi! Täytä jäsenhakemus: ihmisoikeusliitto.fi/jaseneksi

Ihmisoikeuksien puolustajia tarvitaan nyt!

Liity tukijaksi

Jaa tämä artikkeli somessa

Tue ihmisoikeustyötä

Lahjoita

Vaikuta ihmisoikeuksien puolesta ja tue työtämme. Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille.

Tee lahjoitus