Hyppää sisältöön

Webinaari: Taloudelliset, sosiaaliset ja sivistykselliset oikeudet – Mitä ne ovat ja miten ne toteutuvat ihmisten arjessa Suomessa?

Ihmisoikeuskeskus ja Ihmisoikeusliitto järjestävät torstaina 6.5.2021 webinaarin taloudellisista, sosiaalisista ja sivistyksellisistä oikeuksista. 

Tule kuulemaan, miten eri ihmisryhmien taloudelliset, sosiaaliset ja sivistykselliset (TSS) oikeudet Suomessa toteutuvat tai jäävät toteutumatta. Miten esimerkiksi oikeus sosiaaliturvaan ja riittävä toimeentulo toteutuvat tällä hetkellä? Saavatko alkuperäiskansa saamelaiset omakielisiä sosiaali- ja terveyspalveluita? Miten työelämästä saataisiin vammaisille henkilöille yhdenvertainen?

Suomen valtio sai maaliskuussa YK:n TSS-komitealta useita suosituksia ihmisoikeuksien paremmaksi toteuttamiseksi. Komitea antoi suosituksia mm. sosiaaliturvan tasosta ja yritysten ihmisoikeusvastuusta. Webinaarissa pureudutaan TSS-sopimuksen, asiantuntijapuheenvuorojen ja komitean suositusten avulla näiden oikeuksien toteutumisen tilaan Suomessa. Webinaarin tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Tervetuloa seuraamaan mielenkiintoisia alustuksia ja keskustelua!

Ajankohta: torstai 6.5.2021 klo 12.00-15.45
Webinaari järjestetään etäyhteydellä (Zoom) ja tulkataan suomalaiselle viittomakielelle.

Ilmoittautuminen tällä lomakkeella.

Ilmoittautuminen päättyy torstaina 29.4.2021.


Jaa tämä artikkeli somessa

Tue ihmisoikeustyötä

Lahjoita

Vaikuta ihmisoikeuksien puolesta ja tue työtämme. Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille.

Tee lahjoitus